The Brazz Brothers

Musikere i bildet: Jan Magne Førde, trompet  Helge Førde, trombone  Stein Erik Tafjord, tuba  Runar Tafjord, horn  Kåre Nymark, trompet  Kenneth Ekornes, Trommer

Forestillinger

Henter programmet

The Brazz Brothers er en institusjon i norsk kulturliv. I løpet av 42 år med kontinuerlig drift har ensemblet spilt over 5000 konserter og turnert i 34 land. Ensemblet har spilt på de største musikk og jazzfestivaler i Europa og USA og har vært solister og ledet konserter med et 20-talls profesjonelle symfoniorkester i Europa. Ensemblet har også hatt stor aktivitet på det afrikanske kontinentet med over 200 konserter i Tanzania, Mosambik og Sør-Afrika.

The Brazz Brothers har skapt sin egen musikalske stil og sjanger. Unikt samspill, improvisasjon og originalitet utført på et teknisk høyt nivå, har ført til at ensemblet har blitt en sterk merkevare der enkeltmedlemmenes kunstneriske uttrykk danner grunnmuren i ensemblet. Gruppen har skapt et repertoar som er bygget rundt musikernes egne komposisjoner og arrangementer. Flere av komposisjonene har blitt internasjonalt kjent og spilles av andre ensembler og orkester verden over.

The Brazz Brothers har utgitt 25 album som har fått stor anerkjennelse både blant publikum og presse. Ensemblet har også mottatt en rekke priser og nominasjoner. Blant annet har ensemblet vært nominert til Nordisk råds pris, mottatt Møre og Romsdals fylkeskulturpris, Sula kommunes kulturpris, Sildajazz prisen, Gammleng-prisen samt seks nominasjoner til spellemannspris.

The Brazz Brothers pedagogiske virksomhet er omfattende. Ensemblet har utviklet sin egen undervisningsmetodikk bygget på improvisasjon og gehørspill. Det finnes knapt blåsere i Norge og Scandinavia som ikke har deltatt på The Brazz Brothers sine gehørspill seminarer.

Musikerne er: 

Jan Magne Førde, trompet

Helge Førde, trombone

Stein Erik Tafjord, tuba

Runar Tafjord, horn

Kåre Nymark, trompet

Kenneth Ekornes, Trommer