Brøløy møter Orkland

Marianne Meløy og Trygve Brøske

Forestillinger

Henter programmet

Brøløy er en sjangeråpen musikkteater-duo som består av dramatiker, skuespiller og kåsør Marianne Meløy, og komponist og pianist Trygve Brøske. Brøløy har laget musikkteater, opera, festivaler og samtidssatire siden 1993, og står bl.a bak musikalen Gro, operaen KibergOdysseen, Obokonserten Geirfuglens død, kammeroperaene Kommentarfeltet og Krenket og konsertserien Nye-Hjorten. De har også laget Stemt og Bunnlinja som har spilt flere sesonger på Trøndelag Teater.

Trygve Brøske er pianist og komponist bosatt i Trondheim. Han er en svært allsidig musiker som arbeider som folkemusiker, cabaretmusikant og klassisk pianist i en stadig mer forvirrende blanding. Som komponist har han i det siste markert seg med bestillingsverk til bl.a Trondheim Symfoniorkester, Vestavill og Ida Løvli Hidle.

Trygve er initiativtaker og har vært kunstnerisk leder for Stangvikfestivalen. Han er ansatt som førsteamanuensis i klaverfag ved NTNU, Institutt for Musikk.

Marianne Meløy er tekstforfatter og skuepiller fra revybygda Alsvåg i Vesterålen. Hun er skuespiller på Trøndelag Teater der hun har spilt det meste fra aktiv valp, til passiv kystkvinne og psykotisk gammel dame. Hun skriver høyt og lavt, fra de minste monologer til de breieste operaer. Mange kjenner Marianne som kåsør og spaltist.