Spurv & Diva

Spurv & Diva

Forestillinger

Henter programmet

Visste du at Edith Piaf og Marlene Dietrich var nære venninner?

Britt-Synnøve Johansen er et fyrverkeri av en artist, det fikk vi se sist hun gjestet Kulturscenen med Gjertruds sigøynerorkester. Nå er hun tilbake med en selvskrevet forestilling om venninnene Edith Piaf og Marlene Dietrich. Med seg har hun fått Eva Bjerga Haugen til å spille og synge Piafs glamorøse venninne, samt de eminente musikerne Svein Ragnar Myklebust og Theodor Barsnes Onarheim.

For de som har kjøpt honnørbillett (sponset av DKSS) serveres det gratis kaffe og kaker i kantinen fra kl.18. før forestilling kl. 19.

En spurv og en diva er en forestilling om levd liv, kjærlighet og vennskap - et vennskap mellom to artister der forutsetningene er totalt forskjellige, men allikevel

• De lever begge et liv i offentligheten

• I vennskapet finner de trøst og styrke hos hverandre

Den franske artisten Edith Piaf med kallenavnet «Spurven» – og den syngende filmstjernen og divaen Marlene Dietrich, var to verdenskjente artister sterkt knyttet til tiden rundt 2. verdenskrig. Piaf kom fra fattige kår i Paris, Dietrich fra overklassen i Berlin. De var totalt forskjellige i uttrykk, bakgrunn, stil og liv, men utviklet likevel et nært vennskap som varte livet ut.

Piaf og Dietrich var to særdeles viktige artister av sin tid, som mange unge i dag ikke har noe forhold til. Forestillingen gir et innblikk i deres liv, tiden de levde i og musikken de ble kjent for. Som store stjerner levde de tilsynelatende glamorøse liv i rampelyset, men strevde hver for seg med sine indre demoner. De gjorde det i likhet med endel kjente artister av i dag, som forestillingen også trekker linjer til.

Publikum møter de to artistene i garderoben, på scenen, i tenkte samtaler om- og med tilbakeblikk på livet de engang levde. Sangene synges vekselvis på norsk, tysk, fransk og engelsk.

Medvirkende: Britt-Synnøve Johansen, Eva Bjerga Haugen

Piano: Svein Ragnar Myklebust

Kontrabass: Theodor Barsnes Onarheim

Manus og oversettelser: Britt-Synnøve Johansen

Regi: Espen Hana